vineri, 20 noiembrie 2009

Angajament

V-aţi trezit vreodată gândindu-vă la ceva anume? Un om pe care nu l-aţi văzut de mult, un film bun, o aromă sau la o situaţie? Mie mi se întâmplă foarte rar asta. Mă rog mi se mai întâmplă cu anumite persoane, dar atunci stau zile întregi şi despic conversaţii, atitudini, priviri. E aşa plăcut să tragi linii, să faci bilanţuri şi să dai verdicte (nici măcar aici nu pot scăpa de obiceiuri vechi) chiar dacă sunt doar la tine în gând, chiar dacă nimeni niciodată nu o să le afle. Este de asemenea adevărat că concluziile mele nu coincid aproape niciodată cu ceea ce zic oamenii din anturajul meu (prietenii ştiu de ce ;-) ) cu toate astea îmi place atât de mult procesul asta. Senzaţia e irepetabilă şi nu aş renunţa la ea pentru nimic în lume.

Zilele astea m-am trezit gândindu-mă la cu totul altceva: la viitor. Oare cum o să arat peste 10 ani de exemplu, unde voi fi atunci, care îmi vor fi grijile şi preocupările zilnice, cît de fericită sau de ce nu nefericită voi fi. Voi putea oare găsi puterea să visez? Sunt o mulţime de întrebări care –mi roiesc în mintea şi aşa izăurită[1]. Nu m-a preocupat subiectul asta până acum. Dacă aş fi fost întrebată acum ceva timp despre viitor aş fi răspuns simplu: viitorul meu va fi minunat! Acum şi eu mă uimesc de aberaţiile pe care le puteam spune.

Tot ce ştiu e cum nu vreau să arate acesta. Aşa că de luni, nuu, luni e prea departe, de azi (20.11.2009) intru în birou la 9:00 şi ies la 18:00 (bine, uneori şi mai devreme :-) ).

P.S: prezentul articol este un angajament public. Dragi colegi, dacă vedeţi că îl încalc rugaţi-mă insistent să părăsesc biroul :-D sau îndrăzniţi să mă treziţi dacă vedeţi că nu apar la ora obişnuită la muncă.

P.P.S: dacă găsiţi activităţi interesante de care credeţi că aş putea fi interesată vă rog frumos să mă anunţaţi. Nu mă lăsaţi pradă plictiselii ;-).


[1] Jargon EG. Stare de oboseală avansată combinată cu foarte multe sarcini de executat.

5 comentarii:

  1. cine a născut cuvîntul jargon? :D, e de fapt un cuvînt italian, ce înseamnă terminat, profund obosit..adică cam tot semnificaţia voastră :)

    mmm..ocupaţii interesante, mmm, o carte, un film, o seară de salsa sau una de bowling, o partidă de cuc sau un abonament la fitness, o limbă străină sau nişte cursuri de pictură. :)

    şi pe mine mă străbat aceleaşi gînduri, Iulia, doar că eu mă gîndesc nu peste 10 ani, da peste vreo 40..cred ca la mine e mai tragic. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina,
    Jargonul era "izaurit". Jargon insemnind de fapt o expresie specifica unei anume regiuni sau grup de oameni. Si apropo, la EG sunt tare multe :)
    eu gindesc inca in termeni scurti si medii :)si la drept vorbind peste 40 de ani e clar ce se va intimpla cu viata mea: macar atunci voi avea suficient timp liber.

    Carti? da, am trecut chiar azi si am cumparat citeva ca in casa mea in afara de ecenometrie si macroeconomie nu se prea gasea nimic. La dansuri m-am pornit cu 2 ani in urma si inca n-am ajuns, poate ajung in curind, cine stie. Multumesc mult pentru sugestii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt citeva OFERTE bune de activitati ce ti-ar place!;) Le afli la intilnire;)

    RăspundețiȘtergere
  4. mmm...mă gîndesc cu ce să asociez jargonul vostru dacă nu e împrumut italian. Nu-mi vine nimic decent în cap. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Alex,

    abia astept, cred ca incep cu cursul de arta oratorica :)

    Irina,

    vad ca ai imaginatie bogata :) De fapt cred ca termenul nu are asociere, desi, niciodata nu stii...

    RăspundețiȘtergere