joi, 8 octombrie 2009

Cât valorează o femeie?


Într-o scurtă conversație, un bărbat întreabă o femeie:

- Ce tip de bărbat cauţi?

Ea ramase un moment tăcută, îl privi in ochi si ii zise:

- Vrei sa stii intr-adevăr?

El răspuse: Da!

Atunci începu sa zică:

Fiind femeie sunt in pozitia de a-i cere barbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine. Plătesc facturile, mă ocup de casă, merg la supermarket, fac cumpărături şi totul fără ajutorul unui bărbat… În aceste condiţii îmi pun întrebarea:

- Ce poţi tu să aduci în viaţa mea?

Bărbatul rămase privind. Gândea cu siguranţă ca este vorba despre bani.

Ea, intuind ce gândește el, spuse:

- Nu mă refer la bani. Am nevoie de mai mult. Am nevoie de un om care să lupte pentru perfecţiune în toate aspectele vieţii.

El îşi încrucișă brațele, se aşeză în fotoliu şi privind-o îi ceru să explice mai in detaliu.

Ea zise:

- Caut pe cineva care sa lupte pentru perfecţiune mentală, pentru că am nevoie de cineva cu care să comunic şi care sa mă stimuleze din punct de vedere intelectual. Am nevoie de cineva simplu, suficient de sensibil ca să înțeleagă prin ce trec eu ca femeie, dar suficient de puternic ca să mă încurajeze şi să nu mă lase să cad. Caut pe cineva pe care să îl respect şi admir ca să pot fi “ascultătoare”. Nu pot sa fiu așa cu cineva ce nu poate să îşi rezolve singur problemele. Eu caut un bărbat care se poate ajuta pe sine însuși pentru a ne ajuta reciproc. Când termină se uita la el şi îl vedea foarte derutat şi întrebător.

El ii zise:

- Ceri mult.

Ea raspunse:

- Valorez mult.


P.S: nu mă mai întrebaţi ce culoare trebuie să aibă ochii, profesia sau contul în bancă a bărbatului viselor mele. Tot ce contează este personalitatea şi capacitatea acestuia de a-mi fi cu adevărat alături!

18 comentarii:

  1. Cerinte sunt multe, dar le vom lua in consideratie... :-) Cred ca daca ceea ce face barbatul porneste din inima, din suflet, e posibil de trecut peste multe "obstacole".

    RăspundețiȘtergere
  2. Eugen, ma bucur ca macar cineva imi intelege pretentiile :-). Sigur, "obstacolele" pot fi depasite atunci cind ambii pun suflet...

    RăspundețiȘtergere
  3. din cite am observat eu, in putinii mei ani de vaita, barbatii autosuficienti, capabili sa stimuleze intelectual o femeie si care lupta pentru perfecţiunea mentală

    de obicei au cont in banca, iar daca nu seamana cu Brad Pitt, cel putin sunt ingrijiti si placuti la vedere

    iar aia care NU sunt autosuficenti, reproseaza fameilor ca aleg pe aia care au conturi in banca, eventual ca "cer mult"
    (este o parere personala, si nu o generalizare)

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, multumesc. Nu stiu ce a dat peste mine de am scris asemenea postare...

    Tamarica, eu presupun ca exista si exceptii de la regula contului in banca :-) dar in mare sunt si eu de aceeasi parere. Cert este ca sunt foarte si foarte putini barbati autosuficienti, marea majoritate prefera sa se ascunda dupa tot felul de insinuari si reprosuri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut si mie sa citesc acest post. Citindu-l, am inteles ca daca exista intelegere reciproca vom trece peste toate obstacolele si peste toate greutatile pe care viata ne pune la incercare. Sunt si eu de aceeasi parere ca fericit esti, atunci cind este dorinta persoanei dragi de a fi alaturi si sa te sustina in toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia, sa stii ca ai perfecta dreptate.De marimea contului in banca nu depinde nimic si cum zicea cineva mai sus daca un barbat este inteligent, ingrijit atunci si contul in banca este daca nu solid dar macar indeajuns pentru a avea o viata decenta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vad ca articolul asta a atins pe multi..

    Radu, sigur, viata e mult mai frumoasa cind ai pe cineva alaturi care te intelege si sustine neconditionat, doar ca pentru a avea aceasta armonie e nevoie de compromisuri si implicare din partea ambilor parteneri.

    LordZ, contul in banca insa e o scuza foarte des speculata de unii barbati incapabili sa fie cu adevarat alaturi de o femeie.

    RăspundețiȘtergere
  8. apreciez părerea ta despre cum trebuie să fie partenerul tău. Apreciez foarte mult că te-ai axat pe relaţia dintre tine şi el, nu pe aspectul şi cv-ul lui. dar cred că ţi-a scăpat ceva. Orice femeie vrea să se simtă utilă pentru bărbatul de lângă ea. Sincer vorbind, nu e o senzaţie fresh când ştii că superman are nevoie de un pic de ajutor din partea ta?
    ai văzut filmul "When a man loves a woman"? Dacă nu, ţi-l recomand sincer, nu doar pentru că se corelează frumos cu acest post.

    ... Asta nu contrazice faptul că tu ai nevoie de ajutor din partea lui, pentru că, totodată, orice femeie vrea să se simtă slabă, orice am zice. Dacă suntem puternice, atunci căutăm pe cineva şi mai puternic. O să zic mai mult, poate pentru asta ne zvârcolim să devenim puternice, ca să demonstrăm că merităm bărbatul cel mai bun? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. absolutibil, da, e o senzatie fresh, doar ca eu sunt puternica (cel putin par) pentru ca nu am avut alta alternativa: a trebuit sa ma descurc singura si nu pentru a demonstra ceva cuiva (nici nu am avut cui :-) ). Parearea mea e ca in general in relatii oamenii sunt slabi si puternici pe rind in dependenta de circumstante dar si de experienta pe care o au partenerii, deci se sustin reciproc :-) Apropo, multumesc mult pentru recomandare. Ma uit neaparat la film...

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu ma uit neaparat la film :P
    Iulia, intr-adevar un articol de 10 cu plus.
    Foarte sincer si foarte...aproape de inima mea.
    Poate de aceea si nu m-am putut abtine de la a-l comenta.
    Intr-adevar, un potential partener al nostru (de dorit ca sa nu fie aceeasi persoana) trebuie sa intruchipeze aceste calitati.
    Paradoxal, chiar azi la masa vorbeam cu Olea Lopusanschi despre asta. Si acum vad postarea...
    Mersi mult pentru placerea pe care am primit-o de la lectura acesteia
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. Vero, Alex,

    multumesc mult pentru vizita, ma simt onorata :)

    Vero, oh, subiectul asta... cred ca fiecare isi defineste niste standarde pina la urma, care sunt mari si multe (asa cum spunea Eugen intr-un comentariu de mai sus si ii dau dreptate).
    Referitor la parteneri, nu stiu, nu stiu :D, Tre' sa recunosc ca avem aceleasi simpatii, drept ca in sens diferit, tu stii... iar persoanele care ne intereseaza in calitate de potentiali iubiti sunt totusi diferite, asta din practica ;)...

    RăspundețiȘtergere
  12. De acord.
    Mai ales ca eu deja am "Standardul" linga mine, adica, cu mici retusari ar putea ajunge :)))))))
    Ceea ce iti doresc si tie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vero, multumesc mult. Asa o sa fie >:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai daca esti femeia-barbat-bine, cauti barbatul-femeie. Asta la modul simplist. Daca ne intindem la vorba, numai din cautarea perfectiunii iese de'o carte. Mare. Popular, e la mintea cocosului ca un barbat adevarat n'o sa fie interesat de o femeie care isi plateste facturile si face CAZ de chestia asta. Mamica, pe tine te rontaie niste inhibitii si frustrari de care NU vei scapa niciodata. Totusi e bine ca ne'ai spus.

    RăspundețiȘtergere
  15. Porcu,

    ma bucur ca am reusit sa obtin si o alta viziune asupra articolului. Nu cred ca un barbat sensibil si atent poate fi considerat o femeie la fel cum o femeie care isi plateste facturile nu poate fi considerata un barbat. Menţionam şi în articol, astea sunt chestii de suprafaţă care chiar nu trag la cîntar cînd vine vorba despre relaţii. Si ca tot veni vorba despre barbati adevarati, ce altceva poate face acesta in viziunea ta (in afara de plata facturilor)?

    P.S: frustrările şi inhibiţiile mele sunt ale mele şi mă privesc direct doar pe mine şi pe 1-2 oameni apropiaţi mie, restul e istorie...

    RăspundețiȘtergere
  16. Un dialog intre un bărbat și o femeie și un mare adevăr.
    http://invatsamaiubesc.wordpress.com/2010/06/29/cat-valoreaza-o-femeie/

    RăspundețiȘtergere